Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Novi Sad
20.08.2019.
12:09 > 13:27
Više od dve hiljade stanovnika Telepa uspelo je da odgovori vlast od ideje da se nova Vatrogasna stanica izgradi na Bulevaru patrijarha Pavla, čime bi ovaj kvart ostao bez prostora koji je prvobitno planiran za park, saznaje 021.rs.
  • vatrogasna ložana

    21.08.2019 20:02
    @@
    Nema šta tu da traži 'regionalni centar', neka tako nešto dižu na nekoj livadi iza Futoga, u tom delu grada treba još jedna manja vatrogasna stanica a za to ne mora park da se sabotira.
    A možda će tebi pod prozorom 'umesto garaža nići poslovni objekti'; to ne znači da su i drugi slabići pa da mogu svakom građevinske mašine da divljaju pod prozorom. kako smo razjurili ove za garaže, rasteraćemo i sve ostale.
  • @Topalovići

    21.08.2019 18:21
    Mesto je predviđeno za vatrogasni dom pre nekih 30 godina. Neko ko u jednom periodu nije čuo za to, odnosno nije gledao prethodni plan ga je greškom namenuo za park. Park može biti bilo gde, a regionalni centar ovog obima ne. Naravno, svima je jasno da iza peticije ne stoje nikakvi "građani", već nečiji interes. Neće tu od parka ni P biti, već će da nikne neboder, kao što će na "odbranjenim" parkinzima umesto garaža nići poslovni objekti.
  • alalvera

    21.08.2019 09:46
    IZ KASARNE NA FUTOŠKOJ
    Telep je blizu!
  • Vlada

    21.08.2019 09:40
    @gari

    Na poslednjim izborima opozicijama je u centru pobedila na 10 od 11 biračkih mesta, na Limanima na 5 od 11 (na ostalima je bilo blizu, plus se ovde ne računa Liman I koji se ubraja u biračka mesta u centru), na Grbavici na svih 12, dok je od pomenutih jedino na Telepu Vučić pobedio na većini glasačkih mesta, ali svuda tesno.

    Biće da ipak ti lupetaš 'gari', ali botine su lupetanju sklone.
  • Mastodont

    21.08.2019 09:29
    Ovo je pravi primer govnarstva i napaćenosti naših 'sugrađana'. Grad nije dobio novu vatrogasnu stanicu verovatno poslednjih 40 godina i nikom nije palo na pamet da se pobuni, ali kad ljudi izdejstvuju da ne budu oštećeni i uskraćeni za park, nadignu se primitivci i paćenici da ih kritikuju kao da ih samo stanica baš na toj lokaciji deli od skore smrti u plamenu. Koliko treba biti jadan i bedan da staneš na strane korumpirane gradske uprave koja neće da izdvoji jednu komercijalnu parcelu za dobrobit građana, nego je rešila da proda sve što može, a garaže, vrtiće i vatrogasne stanice da natrkeči Novosađanima pod prozore zgrada. To su u suštini isti oni koji kritikuju bicikliste što voze kroz pešačku zonu, a ne gadove koji su sav slobodan prostor iznajmili za kafanske bašte, pa nigde nema mesta ni iglu da baciš, a ne da iscrtaš biciklističku stazu.
  • haha

    21.08.2019 09:08
    Simpatično kako se lako uvaži par hiljada glasova primedbi na gradjevinu od opšte koristi koja je neophodna. Videćemo koliko će biti efikasno kad vam promene plan vašeg parkića u gradjevinski kompleks, zbnamo i čiji. Jedno je sigurno - s parkom nećete izaći iz ove borbe.
  • Bujke

    21.08.2019 08:23
    Namćor
    ovo je pravi primer da ne treba uvek poslusati razne peticije koje se narucene od ne znam koga. Odahnula vlast što ne treba da gradi vatrogasni dom i oni pacijenti koji su juče kupili stanove u galensovoj zgradi. Ne postoji bolja lokacija u Novom Sadu od te planirane lokacije. Taj vatrogasni dom je planiran puno ranije od galensovih zgrada i kada počne da nešto gori na toj lokaciji Vatrogasci samo opušteno
  • Topalovići

    21.08.2019 08:18
    Vidim
    ovde komentarišu vest najviše oni koji su samo pročitali naslov :).
    Prvo se uputite u neku tematiku pa tek onda napišite nešto smisleno ako umete.
    Kao prvo, ovde je bio predviđen park, pa je prethodna vlast to 2012 preimenovala da bude vatrogasni dom, i to pored protivljenja urbanizma da nije odgovarajuća lokacija, i da postoje bolja rešenja.
    Na Telepu deca nemaju gde da se igraju to svaki pravi Telepčanin zna, a ne ko ovaj što komentariše, a Telep je video samo na fotografijama.
    Da čitavom gradu je potrebno što više zelenila i to je nešto na šta se i sam grad obavezao.
    Da, gradu je potreban novi vatrogasni dom i zato se izašlo sa predlozima.
  • Anarhija

    20.08.2019 21:31
    Gradjani se mesaju u ono o cemu nemaju blage veze .Na taj nacin necemo daleko dogurati
  • nesa

    20.08.2019 20:01
    @gogi
    A gde mozemo da vodimo decu na Telepu evo prosvetli me ????
    Tu gde se planira vatrogasni dom ima veliki kompleks zgrada u kojima zivi jako puno uglavnom porodica sa malom decom.
    E sad zamislite da preko puta vase zgrade cujete svako malo vatrogasne sirene i jurnjavu ....
    I da...oni koji zive na Telepu znaju da postoji samo na Naselju veliko lepo igraliste sa terenima....u ovom delu NE i nemate gde dete izvesti da se poigra...
  • gari

    20.08.2019 19:29
    @Pazar
    lupetas zesce ppgledaj rezultate na netu pa se pokri usima
  • Fond

    20.08.2019 18:17
    Dabogda im deponiju pod prozorom gradili!
  • Bubica

    20.08.2019 17:29
    Ne razumem zašto morate da crnite i prizivate požare, kako to glupo zvuči : videćete kad bude požar. Pa nadajmo se da ga neće biti. Ali šta god uradili, neki nikada neće biti zadovoljni. Jeste li se zapitali zašto je moralo da prođe sto godina, ej, sto! da bismo dobili drugi vatrogasni dom. Izvadite glavu iz tog kvazipatriotskog peska i pogledajte gde ste. Naravno da treba čuvati zelene površine, sve ih manje ima i planeta se dovodi u opasnost koja je dom svih nas, uzgred, a ne samo određene grupacije. Gledajte širu sliku i ne balavite. I izvolite pljuvati i po ovom komentaru, samo to i umete.
  • Kvazimodo

    20.08.2019 17:23
    Teletabisi
    Mozda je ipak bolje biti glup i slusati, pa se odusevljavati svaki put kada izadje slicna budalastina. Vlast, gradjani, peticija, park, vatrogasci...hahaha...
    Od parka ce biti samo travnato parce uz stazu na bulevaru i par zardinjera, a na pomenutoj parceli, neboderi kao u BG u bloku 43.
  • Vatrogasac

    20.08.2019 16:16
    Bez brige...
    Više od deset godina slušam kako ćemo dobiti novu vatrogasnu stanicu. Tako da i sa peticijom i bez peticije prazna priča o novoj vatrogasnoj stanici na bilo kojoj lokaciji...
  • Pazar

    20.08.2019 16:09
    Idu izbori.
    Miilosa u urbanim.delovima grada centar grbavica limani telep ne vole i ne glasaju za njega
  • Nemanja

    20.08.2019 16:00
    Kakva opšta histerija i priželjkivanje paljevine komšijama, samo zato što bahatim muvatorima nije dozvoljeno da izgrade vatrogasnu stanicu tamo gde je predviđen park. A polovina novosadskih vatrogasaca pred penzijom a druga polovina barata ktakim kursom iz gađenja požara, pošto svaki vatrogasac sa imalo soli u glavi odlazi napolje da radi za normalnu platu, takođe zahvaljujući istim tim bahatim muvatorima. Gde god da postave stanicu, u njoj će sedeti poludebilni naprednjački uguzrukovići, tako da komotno može da bude i u Vrbasu.
  • NS

    20.08.2019 15:52
    A kad ce peticiju za semafor na Bul.Evrope da prihvate??????
  • Lola

    20.08.2019 15:10
    Vodite ljubav a ne rat!
    Ne razumem odakle toliko negativnih komentara!? Niko nije rekao da ne treba da se gradi vatrogasni dom, samo je lokacija upitna. Svi bi više dobili sa manjim vatrogasnim domovima rasporedjenim po raznim delovima grada. Za tako nešto ne treba jedna ogromna parcela i bilo bi sigurno efikasnije što se tiče vremena reakcije u slučaju potrebe. Verujem da bi i stanovnici detelinare ili grbavice bili srećni da su uspeli da sačuvaju komad zelenila u svom komšiluku. Telepčani su uspeli u tome i budite srećni zbog njih.
  • @Vlada

    20.08.2019 14:54
    Planirano je, naravno, bilo da se zadrži i lokacija u centru, uz ovu, koja je idealna za stizanje na Liman, Grbavicu, Telep, Novo naselje, Veternik, Futog, auto put, pa jednog dana i na sremsku stranu ako ikada izgrade novi most, kao što će i ovaj dom izgraditi.
  • gogi

    20.08.2019 14:49
    neka im
    Poštovani građani znate li vi da vatrogasci ne smeju da prolaze kroz crveno na semaforu i da to rade na svoju ruku i odgovornost. E Telepčnani na bulevaru sad će vam vreme da vam pomognu vatrogasci biti u proseku za 10 minuta duže.
  • gogi

    20.08.2019 14:42
    neka im
    To nisu telepčani već neki koji su prodali zemlju na selu pa kupili stanove u gradu ili peru pare! Pravi telepčani iz tog kraja znaju gde se može šetati i voditi decu u igru. Nek vatrogasci stave ključ u bravu pa nek se narod sam snalazi kad i ovi iz grada ne znaju šta je važnije. Pa samo pljujte po vatrogascima a kad ne budu mogli zbog gužvi da vam stignu petnaest minuta do stana idite da šetate kučiće po parku.
  • Ccc

    20.08.2019 14:29
    @desa
    Kada ti budu zatrebali idi u park da se sakrijes. Koliko si bolesna to je strasno
  • Ja

    20.08.2019 14:17
    Treba ipak više razmišljati
    Svi oni koji su potpisali peticiju će se setiti svog potpisa kada im ne daj Bože bude potrebna njihova intervencija. Praznog prostora za parkove na Telepu ima još osim ove, samo ih treba srediti da i liče na parkove.
  • NS65

    20.08.2019 13:48
    ..
    Only Fools and Horses...
  • ok

    20.08.2019 13:37
    Sad mogu onaj SPC "hram" da preurede u vatrogasni dom. Ima dovoljno parking mesta.
  • Vlada

    20.08.2019 13:35
    Nije mi bas najjasnije, za koliko bi jedna ekipa mogla sa Telepa da stigne na Klisu, Podbaru ili neko drugo naselje na suprotnom kraju grada. Zar nebi vatrogasna trebala bar priblizno da bude na sredini grada ako vec postoji samo jedna?
  • Pera

    20.08.2019 13:13
    Tako izgleda kada oni koji nisu pametni pobede. Mesto je bilo idealno za poziciju vatrogasnog doma i odavno je tamo planirano. Tamo nema nekakvog parka vec livada prepuna ambrozije.
    Nekada treba uvaziti gradjanske inicijative ali nekada to nije pametno uraditi.
  • e moji vi

    20.08.2019 13:05
    Da li je bolje da centar za hitne reakcije bude na mestu odakle se relativno brzo moze stici u sve delove grada ili negde na periferiji? Srbi i logika. Ovde ni Bog ne moze da pomogne. Umesto da se u ranijim godinama zrtvovao prihod od par parcela namenjenih gradnji stanova pa da imamo i park i vatrogasnu stanicu na Telepu. Ali to je vec previse razmisljanja u korist javnog dobra. To nam nije svojstveno. Zato cemo ipak napraviti vatrogasnu stanicu na periferiji grada, a umesto parka cemo ipak napraviti jos zgrada, kad se naivni gradjani budu najmanje nadali. Ljudi koji odlucuju o buducnosti ovog grada kao da ne nameravaju da ostanu da zive ovde. Politika "uzmi lovu i bezi".
  • Kokakole

    20.08.2019 13:02
    Kakav crni park. Odlična lokacija za zgrade. To će i da bude. Samo neki naivko može da pomisli da će se investitor (verovatno onaj omiljeni), nadležni i ostali odreći zarade i masne provizije zarad tamo nekog drveća. Park može da bude uz prugu jer tamo još nije odlučeno kome šta pripada. A i tamo kada se reši to što treba da se reši će biti zgrade.
  • Desa

    20.08.2019 12:58
    Jeee
    Bravo komsije!!!
    Uspeli smo za nasu decu .
  • /

    20.08.2019 12:46
    /
    kako se tako lako odustaje od vatrogasnog doma
    a za dodikaru se nije odustalo ni posle procitaih pesama
  • Milan

    20.08.2019 12:46
    Svasta
    Kad se desi pozar onda bi voleli da zivite sto blize vatrogascima... Sigurno ce tu biti park,kako ne...
  • Dark Veber

    20.08.2019 12:43
    Bravo budale! Umesto posle 100 godina da dobijemo novi vatrogasni dom, sada će i dalje ići iz centra. Umesto da nam vatrogasci dođu za dva minuta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna